Meest Talentvolle Dagvoorzitter van Nederland

Terwijl we met de redactie van onze talkshow Schepen aan de Horizon zaten te discussiëren over de volgende aflevering over deliberatieve democratie, verstoorde een fotograaf bruut onze vergadering. Toen hij zijn camera even liet zakken, herkende ik hem als Jan-Jaap in der Maur, de juryvoorzitter van ‘Dagvoorzitter van het Jaar’. De congresbranche organiseert deze verkiezing om het vak van dagvoorzitter te professionaliseren en te promoten. Gelukkig stoorde de fotograaf ons met goed nieuws: de jury heeft mij uitgeroepen tot Meest Talentvolle Dagvoorzitter van Nederland.

Juryvoorzitter Jan-Jaap in der Maur reikt prijs ‘Meest Talentvolle Dagvoorzitter van 2013’ uit aan Rick van der Kleij

Na voordrachten, nominatierondes en juryinterviews stonden presentatrice Eva Brouwer (RTV Utrecht) en ik in de finale. Ook interviewde de jury onze opdrachtgevers om erachter te komen wie “de grootste toevoeging is op het vak”.

De jury zegt:

“Rick van der Kleij is op een missie: een fantastische dagvoorzitter worden. Het is de overtuiging van de jury dat die missie gaat slagen, dankzij zijn gedrevenheid en de kwetsbaarheid waarmee hij naar zijn eigen ontwikkeling durft te kijken. Rick beschikt voor zo’n jonge gespreksleider al over een opvallende hoeveelheid vaardigheden en veelzijdigheid in werkvormen, maar bovenal over een oprechte interesse in wat mensen beweegt. Zijn belangrijkste leerpunt is in onze ogen het leren vertrouwen op zijn intuïtie. Want dat die goed ontwikkeld is, bevestigen zijn opdrachtgevers. Geef Rick de kans meters te maken en hij gaat heel ver komen in dit vak”.

Collega Rens de Jong werd de beste Dagvoorzitter van het Jaar 2013 en Stefan Wijers voerde het beste Dagvoorzitterschap van 2013 uit. Ook al moeten de deelnemers aan een bijeenkomst centraal staan in plaats van de dagvoorzitter, deze prijs motiveert mij enorm om dit prachtige vak verder te helpen professionaliseren. Dank aan allen die mij interessante opdrachten, scherpe feedback en onmisbare aanmoedigingen hebben gegeven!

Permanent link to this article: http://www.rickvanderkleij.nl/dagvoorzitter-van-het-jaar-2013/1432