Het Midden-Oosten op de gevoelige plaat

Clear Fotofestival
15 november 2011, 19:00 uur
INtheater, Groningen

Stichting Clear organiseert tijdens het festival een lezingenavond. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen twee bijzondere sprekers hun licht werpen op de huidige situatie in het Midden-Oosten.

Slide 1
Slide 2
Slide 3

De eerste spreker deze avond is de antropoloog en award-winnende fotojournalist Teun Voeten. Sinds 1991 fotografeert hij in oorlogsgebieden. Zijn werk is internationaal bekend en gepubliceerd in o.a. Newsweek, The New Yorker en National Geographic. Voeten werkt voor diverse organisaties als ICRC, Artsen Zonder Grenzen, Human Right Watch en de Verenigde Naties. Hij zal zijn ervaringen delen over zijn beroep als fotojournalist waaronder die in het Midden-Oosten.

De tweede spreker deze avond is Peter Storm; voor menigeen vormt de weblog ‘Rooieravotr – Peter Storm schrijft’ inmiddels een onmisbare aanvulling op het nieuws. Peter Storm schrijft al maanden zeer geïnformeerd en gepassioneerd over de ontwikkelingen in onder meer Tunesie, Egypte, Oman en Bahrein vanuit een anarchistisch perspectief.

Tekst en foto’s: Stichting Clear

Permanent link to this article: http://www.rickvanderkleij.nl/lezingen-het-midden-oosten-op-de-gevoelige-plaat/776